BULB Bakgrund

Om BULB

BULB, dvs Björn-Ulla-Leif-Barbro, har spelat golf tillsammans i plus-15 år. 2001 gjordes en experiment resa (pre-BULB) vilket innebar spel på Hagge GK och Fagersta GK med en mellanliggande övernattning på Ulfshyttans Herrgård. Experimentet föll väl ut och året 2003 spelades säsong 1 av BULB Golf Tours. Ett namn som f.ö. inte är väletablerat. Används förmodligen endast av mig Leif när jag sätter ihop dessa websidor ...

Reslängden

Åren 2003-2006 hade vi endast två golfrundor samt en övernattning på programmet. Från 2007 utökades detta till tre golfrundor och två övernattningar, för att från 2013 nå det nuvarande formatet med fyra golfrundor och tre övernattningar.

Arrangörsskapet

Björn och Ulla arrangerade premiäråret 2003 utan att Leif och Barbro visste om resmålen. Året därpå var det Leif och Barbros tur att vara hemliga arrangörer. Och så har det fortsatt. Vartannat år är man arrangör, nästa år blir man upphämtad utan att veta om resmålen. Det är faktiskt precis lika kul att fundera ut en resrutt som att bli upphämtad utan att veta var vi ska åka.

Principer

Vi spelar endast svenska golfbanor.

Vi söker unika övernattningar med högklassigt kök. Ibland innebär det att vi äter på en närbelägen restaurang och inte på övernattningsstället.

Vi är hemliga, resrutten är alltid okänd för det andra paret. Förutom Porjus då förstås ...